Ik ben ..

Het hele leven moet je jezelf voorstellen of je relatie tot iets of iemand vertellen. En mijn antwoord begint met: Goede avond ik ben Joos Lambrechtsen

Persoon

Ik ben geïnteresseerd, ik ben vriendelijk, ik ben intelligent, ik ben ondernemer, ik ben 2 maal afgestudeerd als ingenieur (ir. Civiele techniek + ing. Bos en Natuurbeheer), ik ben zelfstandig(e), ik ben coach voor startende ondernemers, ik ben adviseur voor ondernemers, ik ben nieuw in Duurzame Energie, ik ben (next-)marketeer, ik ben zeilinstructeur (incl. opleiding van zeilinstructeurs), ik ben lerend, ik ben starter, ik ben nieuwsgierig, ik ben divers, ik ben enigzins woordblind, ik ben soms chaotisch en wellicht verward, ik ben geordend en daadkrachtig, ik ben geduldig totdat ik ongeduldig word, ik ben een goede luisteraar en scherpe waarnemer, ik ben een gevoelsmens, ik ben analytisch, ik ben zeer goede organisator, ik ben visueel georienteerd, ik ben sterrebeeld vissen maar houd niet van wit vis, ik ben creatief, ik ben helaas maar beperkt muzikaal, maar kan er wel enorm van genieten, ik ben rationeel en gevoelig, ik ben ..
(willekeurige volgorde)

Familie

Ik ben 54 jaar, ik ben een (stief-)zoon, ik ben een neef, ik ben oom, ik ben ..
(willekeurige volgorde)

Verleden

Ik was scholier (MAVO/HAVO/HTS/VWO), ik was student aan de Technische Universiteit Delft, ik was organisator, ik was uitzendkracht, ik was studentassistent projectmatig werken, ik was (proviciaal) ambtenaar (medewerker verkeersveiligheid), ik was loonslaaf, ik was RIB-er (nu Prorail), cq NS-er, ik was (junior) Planontwikkelaar (Spoortechnisch projectleider planstudiefase), ik was specificator/'System Integrator' (functie binnen System Enginering), ik was projectleider (spoor-)tracé, ik was oprichter, initiator en stichter, ik was mede-ondernemer, ik was loonbaas, ik was schouwmeester, ik was werkgroeplid Distributie en Fulfilment (Thuiswinkel.org), ik was werkgroeplid Betalingsverkeer (Thuiswinkel.org), ik was een week chef de mission voor een festival restarant dat 1300 avondmaaltijden per dag uitgaf, ik was spreker over webwinkelen, zoekmachine optimalisatie, en online veiligheid, ik was websitebouwer en nog steeds geen programmeur, ik was sokkenverkoper en webwinkelier, ik was bedenker van het project Thuispost, ik was mede-achitect van de visie Digitale Identiteit van Thuiswinkel.org versie 2013, ik was werkgroeplid, ik was voorzitter commissie Betalingsverkeer, Veiligheid en Distributie (Thuiswinkel.org), en ik ben weer druk met mijn nieuwe uitdaging: Duurzame Energie makkelijker te maken voor Eigen huis bezitters.
(chronologische volgorde)

Nog steeds

ik ben als coach en adviseur verbonden aan de Utrechtse Ondernemers Academie, en ik ben natuurlijk druk met het bedenken van andere leuke dingen.
(chronologische volgorde)


Met ondernemende groet,
Joos Lambrechtsen


P.S. Mocht je denken, hmmm lijkt tegenstrijdig. Mijn inziens past alles goed bij elkaar en zeker bij mij. Een paar grote thema's zijn ruimte (ruimtelijke ordening), zelfstandigheid, onderzoeker, kennis, veiligheid en creativiteit. Al kom je deze combinatie minder vaak tegen.
Bij twee van de drie NS nieuwbouwprojecten waaraan ik werkte, werd ik na de overdracht vervangen door twee personen. Dit omdat ze blijkbaar niet één persoon konden vinden die het gehele werk kon overnemen.
Grrr, geen wonder dat ik mijn bordje met klussen te vol vond.