Beroep: Ondernemer

plaatje dikke van dale Ondernemer

Persoon die in een tak van handel of bedrijf zelfstandig, voor eigen rekening en risico, werkt, op grond van het bezit van productiemiddelen en met vreemde arbeidskracht.
(Bron: Dikke van Dale)

Ondernemen geeft een kick

Het is machtig om voor eigen rekening en risico eigen plannen te mogen uitvoeren. Als het plan aanslaat, is het helemaal te gek. Onder naam van mijn eigen bedrijf Agnus Monti is dat sinds 1996 al drie keer gelukt. Resp: Al deze 3 bedrijven zijn verkocht en zijn met succes voortgezet.

Na een periode van rust ben ik gestart met aan nieuw plan. Ik wil huiseingenaren helpen met het duurzamer maken op het gebied ven energie: Van minder verbruik (isloatie, betere apparatuur kopen) tot het zelf opwekken van energie.

Ondernemer

Zelf ben ik anno 2021, 25 jaar ondernemer, waarvan 21 jaar full-time (als hoofdinkomen).

Harddisk-recovery.nl (2000-2003)

Tussen 2000 en 2003 Harddisk-recovery.nl behoorlijk succesvol in de markt kunnen zetten. Het was finacieel mijn meest succesvolle start-up. Vooral spannend en leuk om een bedrijf te ontwikkelen.
In 2003 is Harddisk-recovery.nl aan de andere 50% aandeelhouder verkocht.

Herensokken.nl (2005-2013)

Vanaf 2003 begonnen met de opzet van Herensokken.nl. Flink deel van 2005 besteed aan de bouw van de website die per november 2005 live is gegaan. Publicitair een leuke winkel, want iedereen wil over het opmerkelijke onderwerp sokken praten. De winkel was een succes en was volgens de importeur in Nederland de grootste online verkoper van haar merkartikelen. Na een inwerk periode in begin 2014 geheel overgedragen aan een familie in Den Dolder. De nieuwe eigenaren hebben de winkel geheel in lijn voortgezet.

Met ondernemende groet,
Joos Lambrechtsen

Noot: alle genoemde bedrijven bestaan in augustus 2121 nog steeds.